TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζανάκι τουρσί

Νοέ 3, 2016
in Μαγειρική
Μελιτζανάκι τουρσί
Share on FacebookShare on Twitter

Μελιτζανάκι τουρσί….
Υλικά:
20 μελιτζανάκια
3 πιπεριές διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες
3 μεγάλα καρότα χοντροτριμμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
20 κλωναράκια σέλινο ολόκληρα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξίδι
μπόλικο πιπέρι
6 κσ ζάχαρη
6 κσ αλατι χοντρό για τα βάζα
μια χούφτα αλάτι ψιλό για το ξεπίκρισμα
3-4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις χαράζουμε από την μια πλευρά αρκετά βαθιά και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό με μπόλικο αλάτι.
Μετά από μια ώρα γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση.
ρίχνουμε τιε μελιτζάνες να βράσουν 5-7 λεπτά.
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν.
Στο νερό που βράζει ρίχνουμε για ένα λεπτάκι τα 20 κλωναράκια σέλινο να μαλακώσουν για να μπορούμε να δέσουμε το μελιτζανάκι μας.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε τις πιπεριές το καρότο τον μαϊντανό το σέλινο το σκόρδο το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλατι.
αφήνουμε μια ωρίτσα να μαραθούν λιγάκι.
Μετά από τον χρόνο αναμονής πιάνουμε ένα ένα τα μελιτζανάκια και τα σφίγγουμε απαλά στην χούφτα μας ανοίγουμε την χαράκια που είχαμε κάνει και γεμίζουμε με τα υλικά που έχουν μαραθεί λιγάκι.
Δεν πιέζουμε να μην χαλάσει το μελιτζανάκι μας.
Παίρνουμε ένα κλαράκι σέλινο και τυλίγουμε το κάθε μελιτζανάκι.
Όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζουμε όρθια σε βαζάκια αποστειρωμένα με λίγο ελαιόλαδο σε κάθε βαζάκι.
Η γέμιση που περισσεύει μπορεί να μπει χύμα στο βαζάκι σας ή να γεμίσετε μερικές πιπερίτσες.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε για 5 λεπτά το νερό την ζάχαρη το ξίδι το αλάτι και όπως είναι καυτό γεμίζετε τα βαζάκια σας.
Κλείνετε τα καπάκια και βάζετε τα καπάκια ανάποδα για μια μέρα.
Αν δεν σας φτάσει το υγρό για όλα τα βαζάκια προσθέτετε σε κάθε βαζάκι λίγο βρασμένο νερό γι αυτό κάλο θα είναι να μοιράζετε σταδιακά το ζωμό μια μια κουτάλα σε όλα τα βαζάκια σας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Η Χορτοτυρόπιτα
Μαγειρική

Η Χορτοτυρόπιτα

Μαΐ 9, 2025
Κέικ double
Μαγειρική

Κέικ double

Μαΐ 8, 2025
Κωκ Ταψιού
Μαγειρική

Κωκ Ταψιού

Μαΐ 7, 2025
Τρουφάκια με καρότα και καρύδα
Μαγειρική

Τρουφάκια με καρότα και καρύδα

Μαΐ 6, 2025
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Μαΐ 5, 2025
Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Next Post
Γραπωμένος από τη ζωή: H Τραγική στιγμή που ένα αιματοβαμμένο αγοράκι αρνείται να αφήσει τον νοσοκόμο όταν το σπίτι του χτυπήθηκε από μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Γραπωμένος από τη ζωή: H Τραγική στιγμή που ένα αιματοβαμμένο αγοράκι αρνείται να αφήσει τον νοσοκόμο όταν το σπίτι του χτυπήθηκε από μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Μουσταλευριά by Mairh

Μουσταλευριά by Mairh

«Ανθίζει» ο παράνομος τζόγος – 28.987 συλλήψεις την τελευταία 10ετία!

«Ανθίζει» ο παράνομος τζόγος – 28.987 συλλήψεις την τελευταία 10ετία!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd