TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελανούρια με πουρέ πατάτας και σαλάτα κολοκύθια

Απρ 24, 2015
in Μαγειρική
Μελανούρια με πουρέ πατάτας και σαλάτα κολοκύθια
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ουσία πρόκειται για τρεις συνταγές σε μία αφού τα ψάρια συνοδεύονται από τον πουρέ και βραστά κολοκύθια

1)Υλικά για τα Μελανούρια :

4 μελανούρια

1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

10 γρ. θυμάρι

10 γρ. δενδρολίβανο

10 γρ. ρίγανη

100 γρ. λαδολέμονο

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.

Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τα ψάρια , να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.

Αλατίζουμε ψάρια και τα βάζουμε στη προθερμασμένη σχάρα. Κατα διαστήματα αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.

Όταν είναι έτοιμα από τη μία πλευρά (και μόνο τότε), τα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαίντανό.

Μικρά μυστικά: Όταν βάλουμε τα ψάρια, πάνω στη καυτή σχάρα δεν τα περιεργαζόμαστε, τα αφήνουμε να ψηθούν, δεν τα πειράζουμε ειδικά στην αρχή γιατί οι πέτσες θα κολλήσουν στη σχάρα και θα καταστραφεί το ψαράκι μας.

2)Υλικά για τον πουρέ πατάτας:

  • 500 γραμμ. πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο κρύο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.

 2. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος). Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.

 3. Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

3)Υλικά για τα κολοκυθάκια :

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια :

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Σε μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
  4. Πασπαλίζουμε με άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
  5. Σερβίρουμε και ζεστά και κρύα.

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Έφυγε η Μαρία Χρ. Οικονόμου

Έφυγε η Μαρία Χρ. Οικονόμου

Απεβίωσε η Μαρίνα Ευαγγ. Μπαμπανάρα

Απεβίωσε η Μαρίνα Ευαγγ. Μπαμπανάρα

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Χθες το πρωί εξαφανίστηκε 12 χρόνο κοριτσάκι

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Χθες το πρωί εξαφανίστηκε 12 χρόνο κοριτσάκι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd