Μεγαλειώδης και με παλμό η συγκέντρωση του Θανάση Λιούτα

Σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση που τα κύρια χαρακτηριστικά της ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και ο παλμός, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Τρικάλων κ. Αθανάσιος Λιούτας. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου  βουλευτή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, η μεγάλη προσέλευση, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Λιούτας, ευχαριστώντας όλους εκείνους που προσήλθαν υποστήριξε ότι η συγκέντρωση σηματοδοτεί τη νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. “Mε συγκινήσατε, είπε, με την υποδοχή σας και τις ευχές σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι ό,τι καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη στο πρόσωπό μου σε μία πολιτική πορεία που ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές και φθάνει αυτή τη στιγμή στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε για δεύτερη φορά, αναθέτοντάς μου, να μεταφέρω το μήνυμα του αγώνα, της αλήθειας και της νίκης. Με την παρουσία σας τιμάτε την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλους εμάς που δίνουμε τη μάχη των εκλογών. Με χαρά και συγκίνηση βλέπω εδώ πολλούς και καλούς φιλους, παλιούς και νέους, που μας συνδέουν πολλά. Είμαι ευγνώμων που είστε απόψε εδώ. Με τιμάτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Η παρουσία σας είναι ένα ισχυρό μήνυμα νίκης. Παρά τις δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μας παρά τα προβλήματα, το μήνυμα είναι ένα: να μην αφήσουμε τώρα τις θυσίες μας να πάνε χαμένες”.

Συνεχίζοντας ο κ. Λιούτας δεσμεύτηκε για μία δυναμική εκπροσώπηση στη Βουλή, ενώ επεσήμανε πως σε μία εβδομάδα έχουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο μας από τη μεταπολίτευση. “Φτάσαμε, είπε, πρόωρα στις κάλπες επειδή μία μειοψηφία ση Βουλή εκβίασε ουσιαστικά τις εκλογές. Επέβαλαν εκλογές στην πιο κρίσιμη ώρα για την πορεία της οικονομίας. Αυτές όμως οι πρακτικές, έχουν οριστικά καταδικαστεί από την κοινωνία. Δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ανησυχίες, ούτε στις προσδοκίες της κοινωνίας και δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι πρακτικές θα ηττηθούν στις 25 του μήνα, γιατί νικητές θα είμαστε εμείς. Η Νέα Δημοκρατία. Η ίδια η χώρα. Όλοι οι Έλληνες. Γιατί όλοι οι Έλληνες θα γλυτώσουν από τους κινδύνους που θα έφεραν οι πολιτικές του χθες”.

O υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι βρισκόμαστε μπροστά στην πιο σημαντική και αποφασιστική στιγμή για το μέλλον της χώρας, είναι ώρες εξαιρετικά κρίσιμες, ώρες αλήθειας και ευθύνης και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. “Mία μόνο επιλογή έχουμε: να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας”.

O κ. Λιούτας  ανέφερε πως εδώ και πέντε χρόνια ζούμε μία οδυνηρή πραγματικότητα, παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη σημειώνοντας όμως πως τα λάθη είναι γι’ αυτούς που εργάζονται σκληρά. “Kαι μπορώ να σας να πω με ειλικρίνεια, προσέθεσε, ότι η Νέα Δημοκρατία εργάστηκε σκληρά, πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα οι πολιτικοί της αντίπαλοι έκαναν μόνο μικροπολιτική σπέκουλα εις βάρος της χώρας”. Παραδέχθηκε ότι έγιναν εκπτώσεις στο κοινωνικό κράτος και αδικήθηκαν πολλές ομάδες πολιτών, ενώ σημείωσε  πως όλα αυτά έγιναν διότι η κυβέρνηση θέλησε να επιταχύνει την οικονομική αποδέσμευση από τους δανειστές. Ο ίδιος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι σ’ αυτές τις αδικίες θα βάλει μία μεγάλη τελεία.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, ο κ. Λιούτας τόνισε: “Xωρίς σκοπιμότητα και χωρίς να λογαριάζω το πολιτικό κόστος, θα σταθώ δίπλα σε όλους τους Τρικαλινούς πολίτες. Χωρίς άλλα να λέω στα Τρίκαλα και άλλα στην Αθήνα για να εξυπηρετήσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Τελεία και παύλα”.

Συνεχίζοντας ο κ. Λιούτας υπερασπίστηκε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως “δεν χαρίζουμε σε κανέναν την κοινωνική ευαισθησία”  και πως “επιλογή μας είναι να βγούμε από την κρίση και να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει”. Aναφερόμενος  στο αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Τρικάλων λέγοντας:

“To δικό μας κομμάτι της γης είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ο Νομός Τρικάλων έχε προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο αγροτικός τομέας και η μεταποίησή του από τη μία και ο τουρισμός από την άλλη μπορούν να τραβήξουν τον τόπο μας μπροστά. Η Καλαμπάκα, με τα Μετέωρα, ο ορεινός όγκος της Πύλης και οι ομορφιές της πόλης των Τρικάλων μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν το οποίο θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Ο νομός μας έχε ήδη γίνει πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε και να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Είναι ανάγκη να συντονιστούμε για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Nα σκεφτούμε ανοιχτά και θετικά, μακριά από σκοπιμότητες για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για όλους. Ως άνθρωπος της αγοράς ξέρω να συνεργάζομαι. Να αφήνω στην άκρη ανούσιους εγωισμούς και να επικεντρώνονται στον στόχο. Και ο στόχος είναι ένας: Όλοι μαζί να τραβήξουμε τον τόπο μας μπροστά για μας και τα παιδιά μας. Για τους μεγαλύτερους από εμάς που θέλουν να μας δουν να προκόβουμε και να δικαιώνουμε έτσι τα όνειρά μας. Ως άνθρωπος της αγοράς, ξέρω τι σημασία έχει η σταθερότητα προκειμένου τα προϊόντα μας να βρίσκονται σε όλες τις αγορές του εξωτερικού”.

Ως γεωπόνος που τόλμησε να συνδυάσει την επιστημονική του γνώση με το σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα, ο κ. Αθανάσιος Λιούτας στάθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τομέα για τον νομό Τρικάλων.  “Έχουμε χρέος ως χώρα, να επενδύσουμε στον Τουρισμό, στην Αγροτική Ανάπτυξη, στην Έρευνα και την Τεχνολογία. Να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο δεν θα φοβάται τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές” είπε κατά την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ακόμη πως από το 1974 έως σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται δύναμη ευθύνης και προσφοράς.

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ενώ παρόντες στη συγκέντρωση ήταν  ο  αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γ. Τσίγκας και Ντ. Μπάρδας, εκτός του κ. Μεριβάκη οι Δήμαρχοι Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, Καλαμπάκας Χρ. Σινάνης και Πύλης Κ. Μαράβας και Φαρκαδόνας, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Γιαγιάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.