Μεγάλη προσέλευση στην γενέθλια εκδήλωση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση, όπως αρμόζει σε έναν Σύλλογο ο οποίος έχει μία πορεία τριάντα χρόνων, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων γιόρτασε χθες βράδυ τα γενέθλιά του. Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ΣΟΥΙΤΑ, όπου υπήρξε μεγάλη προσέλευση μελών αλλά και φίλων του Συλλόγου και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν το έργο των Τρικαλινών ζωγράφων. Ο χώρος της ΣΟΥΙΤΑΣ μεταμορφώθηκε γι’ αυτή τη βραδιά σε γκαλερί καθώς στους χώρους του υπήρχαν έργα των Τρικαλινών ζωγράφων τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας έως το τέλος του έτους.

Ομιλία έγινε αρχικά στην εκδήλωση από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Ζιάκα η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων πως στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που σημαίνει μια δέσμευση για το Σύλλογο αλλά ταυτόχρονα και αναγνώριση του έργου του. Ευχαρίστησε κατά την ομιλία της τις εκδόσεις “KΡΟΥΠΗ” που ανέλαβαν την έκδοση του Λευκώματος για τα τριάντα χρόνια του Συλλόγου και την δημοσιογράφο κ. Λέλα Κατεχάκη που συνέβαλε στην έκδοση του Λευκώματος.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής των εκδόσεων “KΡΟΥΠΗΣ” κ. Δημήτρης Κρούπης αναφέρθηκε στη δουλειά των Τρικαλινών ζωγράφων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Τάσο Λάππα για την στήριξη στο εγχείρημα της έκδοσης του Λευκώματος, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, επιχειρήσεις της πόλης μας και βεβαίως τον κ. Παναγιώτη Μαγκλάρα, ιδιοκτήτη της ΣΟΥΙΤΑΣ που ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο κ. Ευθύμιο Κουφογιάννη ο οποίος μίλησε για τη ζωγραφική και τα ρεύματα που την επηρεάζουν αλλά και για τις τάσεις και επιδράσεις που καταγράφονται στα έργα των Τρικαλινών ζωγράφων.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση ενός μικρού παιδιού και συγκεκριμένα του Αποστόλη Τσβέτκοβιτς μαθητή της Ε’ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που κατέκτησε με  ένα έργο του την  10η θέση σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με τους Ερευνητές της εφημερίδας “Καθημερινή”. Ο μαθητής μίλησε για το έργο του και δέχθηκε από την κ. Μαρία Ζιάκα, ένα δώρο, το Λεύκωμα του Συλλόγου. Παρούσα και η καθηγήτρια Γερμανικών του Σχολείου κ. Σοφία Γκιτέρσου, η οποία παρότρυνε το μαθητή να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Ένας από τους ομιλητές στην εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων ήταν ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Νίκος Ορφανός ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η τέχνη είναι η ύψιστη διανοητική δημιουργία, η πρώτη τέχνη που επινόησε ο άνθρωπος. Ευχαριστώ γιατί με βάλατε στη διαδικασία να στοχαστώ ξανά την αισθητική των πραγμάτων, ανέφερε στην ομιλία του ο γνωστός ηθοποιός. Στη συνέχεια μίλησε ο διακεκριμένος εικαστικός δημιουργός κ. Νίκος Γκούμας,  ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Σαρακίνα Καλαμπάκας. Αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τα πολιτιστικά και στην ζωγραφική.

Ακολούθησε μουσική με το ντουέτο Αποστόλης Δημητρακόπουλος –Νατάσα Χρηστίδου και έτσι ολοκληρώθηκε η χθεσινή βραδιά.

Σημειώνεται πως η έκθεση στη ΣΟΥΙΤΑ θα διαρκέσει μέχρι τις  31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν.