Μεγάλη προσέλευση για την αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Κοσμοσυρροή  υπήρξε από το πρωί στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ Τρικάλων στην Πράσινη Γωνιά, όπου υλοποιήθηκε η δράση της πώλησης και αγοράς αγροτικών προϊόντων . Την δράση πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά το “Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους –Χωρίς Μεσάζοντες”, το οποίο και στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις με επιτυχία, με στόχο να συμβάλλει στην βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών ή των μεταποιητών της χώρας αλλά και να εξασφαλίσει φθηνά διατροφικά προϊόντα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενισχύοντας  έτσι την αλληλεγγύη των πολιτών.

Τα προϊόντα που διατέθηκαν σήμερα ήταν αλεύρι, ελαιόλαδο, από ομάδα παραγωγών από Φίλια και Λουτρό Μεσσηνίας, ψάρια και μέλι από την ορεινή Πίνδο.

Σήμερα υπήρξε προσέλευση στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ από συμπολίτες που είχαν κάνει έγκαιρα τις παραγγελίες τους αλλά και από ανθρώπους που δεν είχαν κάνει παραγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συμπολίτες που προσήλθαν σήμερα, υπέγραψαν και ένα κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα σταλεί στους αρμόδιους σχετικά με το νόμο περί λαϊκών αγορών μέσα από τον οποίο επιχειρείται να απαγορευθεί το κίνημα “Xωρίς Μεσάζοντες” καθώς σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η άσκηση του πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων.

Με το κείμενο διαμαρτυρίας οι υπογράφοντες θα θέσουν διάφορα ερωτήματα στους αρμόδιους, όπως  «γιατί επιχειρούν να βάλουν τέλος σε ένα κίνημα το οποίο έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς στον τόπο μας”.