Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά :

1 κιλό φράουλες

600 γραμμάρια ζάχαρη

χυμό απο 2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Πλένω τις φράουλες, τις καθαρίζω και τις κόβω στην μέση, τις βάζω σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη για μια νύχτα στο ψυγείο.  Μετά τις βάζω σε κατσαρόλα και βράζω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το σιρόπι , προς το τέλος ρίχνω το χυμό λεμόνι. Την άλλη μέρα τις ξανά βράζω μέχρι να δω οτι έδεσε η μαρμελάδα. Τέλος τις βάζω σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Τζελίνα Λυσικάτου.