Μαρμελάδα παντζάρι

Μαρμελάδα παντζάρι κάθε φορά όλο και κάτι θα βρισκω να δημιουργώ με το αγαπημένο μου παντζαράκι …
Υλικά :
800 γρ. παντζάρι βρασμένο με μια κουταλιά αλατι
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
30 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια μας με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Όταν είναι έτοιμα σαν να θέλουμε να τα κάνουμε σαλάτα τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ριχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βάζετε στην κατσαρόλα το ραβδομπλεντερ η’ βάζετε το παντζάρι στο μουλτι.
Το χτυπάτε όσο εσείς θέλετε να είναι πολτοποιημένη η μαρμελάδα σας .
Το βάζετε πάλι στην φωτιά προσθέτοντας την κανέλα και το λεμόνι και το βράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα σας.
Είναι από τις καλύτερες μαρμελάδες που έχετε δοκιμασει.
Το τεστ της μαρμελάδας για να δείτε αν είναι έτοιμη ρίχνετε ένα κουταλάκι σε ένα πιατάκι και τραβάτε μια γραμμή στην μέση με το κουταλάκι.
Αν η γραμμή μείνει είναι έτοιμη η μαρμελάδα σας.
Αν δείτε ότι πάει να ενώσει η μαρμελάδα στο πιατάκι τότε θέλει ακόμα δέσιμο.
Όταν είναι έτοιμη την βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη , η γνωστή σε όλους μας Γιαγιά Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).