TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα κράνα

Δεκ 19, 2016
in Μαγειρική
Μαρμελάδα κράνα
Share on FacebookShare on Twitter

Όσο μπελαλίδικη εινα να την κανεις,τόσο τέλεια γίνεται !!!Με την δικη της ιδιαίτερη γευση!!
Γλυκόξινη όσο πρέπει!!!Απλα τέλεια!!!!

ΚΡΑΝΑ!!!!
Αυτά τα μικρούλια φρουτάκια, με τόσες βιταμίνες!!!
Ειναι καρποί του θαμνώδους φυτού κρανία.
Αλλα εγώ εχω δει και δέντρα Κρανιάς στο βουνό του κισαβου!!!!
Ειναι τονωτικά για τον οργανισμό.
Υπέρ τροφή για την καρδιά, τον διαβήτη, το έντερο!!!
Γίνεται υπέροχη μαρμελάδα, και τέλειο ΛΙΚΕΡ!!!!

Αναγράφονται για πρώτη φορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία στο αριστούργημα του Ομήρου οδύσσεια.Οταν η Κίρκη κόρη του θεού ηλίου μεταμοφωρφωσε τους συντρόφους του Οδυσσέα, σε χοίρους και τους έδωσε να φάνε Κράνα.

Το ξυλο του δέντρου ειναι πολύ σκληρό, ετσι ενδείκνυται για την γκλίτσα του βοσκού, που ειναι φτιαγμένη απο κρανία.

1 στάδιο

Πρέπει πρώτα να ζυγίσουμε τα Κράνα να τα πλύνουμε και να τα βαλουμε να βρασουν, μέχρι να μαλακώσουν, γιατί θα τα πατήσουμε να βγει ο χυλός και να μας μείνουν τα κουκούτσια.
Οταν βρασουν τα ριχνουμε σε ενα σουρωτήρι, και αρχίζουμε να πατάμε με τα χέρια. (αφου κρυώσουν)
Βοηθούμενοι απο το ζουμί που θα στραγγίξουμε.
Επειδή ειναι δύσκολη να βγει μόνος ο πολτός ριχνουμε λιγο λιγο το ζουμί για να περνάει καλα ο χυλός απο το σουρωτήρι.
·(ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο Κράνα
1 ποτηρι νερο

2 στάδιο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο πολτός
500 γρ. ζαχαρη Καστάνη
1 λεμονι τον χυμο του
2-3 φυλλα αμπάροριζας ή 2 βανίλιες

Εαν δεν ζυγίσετε πάει
2 κουπες πολτό
1 κούπα ζαχαρη

Πάντα με την ιδια κούπα το μέτρημα .

Αφου βγάλουμε τα κουκούτσια, βαζουμε τα υλικα ολα μαζι σε μια κατσαρολα, ζαχαρη, πολτό, αμπάροριζα.

Σημείωση : Βαζουμε και ολο το υγρό που μας έμεινε απο το βράσιμο.
Ανακατεουμε καλα τον χυλό να ενωθουν και μετα ζυγίζουμε.

Βαζουμε να βράσει να ζεσταθεί και τότε μονο τότε θα δουμε εαν χρειαστει μιση κούπα νερο!!
Αφηνουμε να δεσει λιγο πριν το τελος βαζουμε το λεμονι.
Βαζουμε σε αποστειρωμένα βαζα οπαδών ειναι ζέστη η μαρμελάδα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Καιρός: Με λιακάδα και παγετό η Δευτέρα

Καιρός: Με λιακάδα και παγετό η Δευτέρα

Σαν σήμερα το 1915 γεννήθηκε η γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Εντίθ Πιάφ

Σαν σήμερα το 1915 γεννήθηκε η γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Εντίθ Πιάφ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά το 2017

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά το 2017

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd