Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά :

1.900 γραμμάρια βερίκοκο

1.200 ζάχαρη

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση : 

Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη για μια νύχτα.  Μετά τα βάζω σε κατσαρόλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, προς το τέλος ρίχνω το λεμόνι ανακατεύω (πάντα με ξύλινο κουτάλι), τα κατεβάζω από την φωτιά και την άλλη μέρα τα ξανά βράζω για λίγο . Τα φρούτα πρέπει να είναι γινωμένα . Έχουμε βάλει τα βάζα σε αναμμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά.  Γεμίζω τα βάζα όσο είναι ζεστά, τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν . Τα τοποθετώ σε μέρος που δεν τα βλέπει ο ήλιος.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Τζελίνα Λυσικάτου.