Μαρμελάδα αχλάδι

Υλικά:

2,5 κιλά ώριμα αχλάδια
6 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό 1 λεμονιού
Ξύσμα 1 /2 λεμονιού
2,5 ποτήρια νερο
Εκτέλεση :
Αφαιρέστε τη φλούδα των αχλαδιών και το κοτσάνι. Κόψτε τα φρούτα σε κομματάκια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό καθώς και 2 ½ ποτήρια νερό. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα και ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Μετά από 10 λεπτά βρασίματος, τα αχλάδια έχουν ψηθεί, περάστε το μείγμα από το μύλο και προσθέστε σ΄αυτό και τη ζάχαρη. Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα είναι έτοιμη .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη Πέννυ Γκόρτζη -Πινήτα