Μανιτάρια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος

 
Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή μια κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ ή ένα ποτηράκι του κρασιού κρασί
αλατι ,πιπέρι
1 κ.γ . κορν φλάουρ με 4 κ.σ. νεράκι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.  Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.  Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κονιάκ, που αν δεν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε κρασάκι.  Τ’ αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε την κρεμά γάλακτος και το αλατοπίπερο να πάρουν μερικές βράσεις και αν δεν σας δένει η κρέμα τότε βάζετε σε ένα ποτηράκι 4-5 κουταλιές νερό και μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κρέμα σας, αμέσως θα είναι έτοιμη για να συνοδεύσει τις νοστιμιές σας….

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).