Μαμάδες: Οι ηρωίδες της διπλανής πόρτας-Χρόνια πολλά

Μαμάδες: Οι ηρωίδες της διπλανής πόρτας.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στις μέρες μας τον καταλυτικό ρόλο της γυναίκας μέσα στην οικογενειακή ζωή: εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος. Η γυναίκα σήμερα καλείται να παίξει πολλούς και ταυτόχρονα δύσκολους ρόλους μέσα στην κοινωνία.

Αναρωτιέμαι αν έχουμε συνειδητοποιήσει τόσο εμείς οι ίδιες όσο και οι υπόλοιποι πόσα καλείται να φέρει εις πέρας η γυναίκα της εποχής μας.

Εργαζόμενη; Θα πρέπει να είναι τυπική, συνεπής και αποτελεσματική στη δουλειά της.

Ασχολούμενη με τα οικιακά; Οφείλει να διατηρεί το σπίτι της σε πολύ καλή κατάσταση, καθαρό και περιποιημένο. Βέβαια αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από «αγγαρείες» που πρέπει να κάνει: να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει, να πλύνει, να σιδερώσει, να μαγειρέψει αλλά και να συμμαζέψει, να φτιάξει και κανένα γλυκάκι για να υπάρχει στο σπίτι… και ο κατάλογος όλο και μακραίνει…

Mom, ένα εξαιρετικό video animation που αναδεικνύει τον υπέρτατο ρόλο της μητέρας!

Εκεί βέβαια που πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό είναι ως σύζυγος και μητέρα: να φροντίσει και να περιποιηθεί το παιδί ή τα παιδιά της αλλά και τον άντρα της. Και αυτή είναι μια συνεχής και αδιάκοπη φροντίδα που ναι μεν γίνεται με την καρδιά της αλλά που την κουράζει και ώρες-ώρες την εξαντλεί· γιατί είναι και αυτή ένας κανονικός άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Άσχετα αν νιώθει πως είναι ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ: η superμαμά! Περιττό φυσικά να αναφερθεί το γεγονός ότι πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν, συνήθως γίνονται ταυτόχρονα με κάποια άλλα (μαγείρεμα μαζί με πλύσιμο και σκούπισμα κτλ.) -για εξοικονόμηση χρόνου και προσωπικής ενέργειας.

Και φυσικά όταν καταφέρει στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας να τελειώσει με όλες τις υποχρεώσεις, άλλες ευχάριστες και άλλες όχι, και έχει ακόμα αντοχές μπορεί να ασχοληθεί και λίγο με τον εαυτό της. Να διαβάσει ένα λογοτεχνικό βιβλίο, να βρεθεί με μία φίλη, να φτιάξει puzzle ή να δει ταινία με τον άντρα της όπως συνήθιζε.

Όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω μπορεί να πλησιάζουν ή να απέχουν λιγότερο ή περισσότερο από την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας. Το ζητούμενο πάντως είναι να καταφέρουμε να βρούμε τις ισορροπίες τις προσωπικές μας ώστε να είμαστε αποτελεσματικές και πάντα διαθέσιμες. Η δική μας ψυχολογική, συναισθηματική αλλά και σωματική κατάσταση είναι αυτή που θα καθορίσει την ισορροπία και ευημερία όλης της οικογένειας.

Πηγή:simplylife.gr