Ένα υπέροχο μαλακό και αφράτο κέικ με κορν φλάουρ και τυρί κρέμα…
Παίρνει αμέτρητες παραλλαγές, εγώ αυτή τη φορά πρόσθεσα ξύσμα πορτοκάλι και τρούφα σοκολάτας.
Φτιάξτε το και όποιος το δοκιμάσει θα νομίσει ότι είναι αγοραστό…
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
100 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστε
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
(Μέχρι εδώ είναι η βασική συνταγή)
Εγώ πρόσθεσα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 8-10 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνω το τυρί κρέμα χτυπώντας 2′ ακόμα.
Προσθέτω 1-1 τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το αλάτι και ρίχνω και το κορν φλάουρ.
Τέλος ρίχνω και το αλεύρι και χτυπάω ίσα να ενωθεί καλά στο μίγμα. Ανακατεύω και την τρούφα και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20εκ. και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45′ περίπου.
Για το γαρνίρισμα έριξα λιωμένη λευκή και σκούρα σοκολάτα.