TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μακαρονόπιτα με απάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Σεπ 29, 2015
in Μαγειρική
Μακαρονόπιτα με απάκι και πιπεριά Φλωρίνης
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ)
500 γρ. χονδρά μακαρόνια, για παστίτσιο
αλάτι
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο…
200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
μπόλικο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και χωρίς να τα αφήσουμε να κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το απάκι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, τα αβγά και τις πιπεριές.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα με τη βοήθεια ενός πινέλου, ώστε να καλύπτονται ο πάτος και τα τοιχώματα και οι γωνίες τους να προεξέχουν αρκετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 200°C, στον αέρα.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια πιέζοντάς τα ελαφρά. Σκεπάζουμε με τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν. Βουτυρώνουμε και άλλα 2-3 φύλλα και καλύπτουμε την πίτα τοποθετώντας το ένα επάνω στο άλλο και διπλώνοντας προσεκτικά τις άκρες τους προς τα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Φάνης Χατζησκουλής.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Προσλήψεις 908 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας

Προσλήψεις 908 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας

Τον Νοέμβριο θα προβληθεί το τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο-Φωτό από τα γυρίσματα

Τον Νοέμβριο θα προβληθεί το τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο-Φωτό από τα γυρίσματα

Έφυγε από τη ζωή γνωστός έμπορος αυτοκινήτων

Έφυγε από ζωή ο Δημήτριος Πλεξίδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd