Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Φανταστική μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές…

ΥΛΙΚΑ :

Λίγο ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 λουκάνικα μεγάλα χωριάτικα χοιρινά η μοσχαρίσια

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί

3 πιπεριές Φλωρίνης

3 πιπεριές κέρατο η στρογγυλές

3 πιπεριές πορτοκαλί χρώμα

τον χυμό από 4 ώριμες ντομάτες ή έτοιμο (1 συσκευασία μικρή πουμαρο)

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

1κ.σ. ζάχαρη

1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 ή  λαζάνια

1 πακέτο βούτυρο μαργαρίνη βιταμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανάβουμε το μάτι του φούρνου. τελευταία σκάλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι αντι κολλητικό ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το κομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λουκάνικα σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε και αυτά για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο τηγάνι όλες τις κομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές ρίχνουμε στην συνέχεια τον χυμό από της ντομάτες προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη. Αμέσως χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε τον χυμό ντομάτας να βράσει περίπου για 20 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού του χυμού προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Βράζουμε τα μακαρόνια συμφώνα με τις οδηγίες 15 με 20 λεπτά. Και αφού τα τσιγαρίσουμε με το βούτυρο ρίχνουμε όση ποσότητα θέλουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε να πάρουν όλη την ουσία. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο παρμεζάνα τυρί Ιταλίας στο πιάτο μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos (τις συνταγές του οποίου μπορείτε να βρείτε και εδώ:https://www.facebook.com/Chef-Alexios-Nikoloutsopoulos-1004748136224655/).