Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες :

1 πακέτο μακαρόνια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα τόνο (σε λάδι ή νερό)
1 κρεμμύδι
λίγο τριμμένο σκόρδο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας(ή φρέσκια)
5 ελιές χωρίς κουκούτσι
κομμένες στα 2 φέτα
ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
πιπέρι
ρίγανη
2 καρφάκια γαρύφαλλο
λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια τα οποία στη συνέχεια θα σουρώσουμε, θα ξεπλύνουμε με κρύο νερό και θα τα περάσουμε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Στη συνεχεία θα ρίξουμε λίγο αλάτι(λιγότερο απ’οτι συνήθως, καθώς η σάλτσα θα είναι αρκετά αλμυρή).  Σε ένα κατσαρολάκι, θα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ελιές και τον τόνο.  Στη συνέχεια θα ρίξουμε το χυμό ντομάτας, θα ανακατέψουμε και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά στην εστία.  Όταν αρχίσει να βράζει, θα ανακατέψουμε ξανά και θα χαμηλώσουμε λιγάκι περισσότερο τη φωτιά και θα προσθέσουμε το ζωμό και πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, γαρύφαλλο.  Θα αφήσουμε να βράσουν μερικά λεπτά ακόμα και θα σβήσουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με φέτα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.