Ως 7 Ιουνίου πρέπει να αξιοποιηθούν τα οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Οιχαλίας

Μέχρι τις 7 Ιουνίου πρέπει να πληρωθούν και να χτιστούν τα σπίτια στα οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Οιχαλίας. Τα οικόπεδα είχαν αποδοθεί σε 196 ενδιαφερόμενους που είχαν καταθέσει αίτηση την περίοδο του 2006.
Βάσει των όσων οριζόταν οι κληρωθέντες δικαιούχοι όφειλαν να πληρώσουν έναντι μικρού αντιτίμου το οικόπεδο και στη συνέχεια να κτίσουν οίκημα 60 τ.μ.
Κάτοικοι πλήρωσαν και έχτισαν σπίτια. Σε πολλές των περιπτώσεων όμως δεν έγινε κάποια ενέργεια.
Βάσει του νόμου δίνεται χρονικό περιθώριο έως 7/6/2015 για να πληρώσουν ή να προχωρήσουν στην κατασκευή. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν και τα οικόπεδα και τα χρήματα που είχαν αποδοθεί από τους κληρωθέντες.
Στις περιπτώσεις που καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες από τους δικαιούχους, τότε ο δήμος θα προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίου με τους ωφελούμενους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα των δημοτικών οικοπέδων που είχαν δοθεί έναντι μικρού τιμήματος σε αστέγους και οικονομικά αδυνάτους από τον πρώην Δήμο Οιχαλίας απασχόλησε το δημοτικό
συμβούλιο Φαρκαδόνας.
Το θέμα προκάλεσε εντάσεις μεταξύ του κ. Αποστόλη Θωμόπουλου και του κ. Γιάννη Αναγνώστου μετά την τοποθέτηση του πρώτου που ισχυρίστηκε ότι ο δήμος αν θα περάσει το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος, θα πάρει τα οικόπεδα πίσω.
Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Αναγνώστου ο οποίος προσπάθησε για άλλη μία φορά να εξηγήσει στον κ. Θωμόπουλο πως αυτό το προβλέπει ο νόμος, ζητώντας τον απεγνωσμένα να ανακαλέσει.
Για απόφαση έκανε λόγο ο νομικός κ. Λάμπρος Μίχος που εισηγήθηκε το θέμα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία εξαιτίας των επιφυλάξεων και των διαφωνιών που διατύπωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Πληροφορίες-φωτό από krinitrikalon.gr