Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για την εκτίμηση των ζημιών στο Ροπωτό

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014, θα πρέπει να υποβάλλουν οι πληγέντες του Ροπωτού, αίτηση προς την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων διαμέσου του Δήμου Πύλης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών εξατομικευμένα για καθένα ακίνητο που έχει υποστεί ζημιά από την κατολίσθηση στο Ροπωτό. Τούτο αποφασίστηκε κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα στο Ροπωτό κλιμάκιο της Υπηρεσίας με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Μαρίας Κλεάνθη.
Το πρόβλημα με το κατολισθητικό φαινόμενο στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό χωρίς εντούτοις να έχουν γίνει αποτελεσματικές ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων, ή τουλάχιστον χωρίς να έχουν υπάρξει ουσιαστικά αποτελέσματα. Εκείνο που επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη που ακολούθησε είναι ότι η διαδικασία της αποζημίωσης των πληγέντων θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.
Η κ. Κλεάνθη επισκέφθηκε την περιοχή κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Μιχάλη Ταμήλου ο οποίος και συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Πύλης, με αντικείμενο τη διαδικασία στεγαστικής αποκατάστασης των πληγέντων. Από πλευράς Δήμου Πύλης την κ. Κλεάνθη υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πύλης, κ.κ. Κρούπης και Τόλιας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού κ. Ρομπιές καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Της σύσκεψης ακολούθησε η αυτοψία με επικεφαλής την κ. Κλεάνθη και τη συμμετοχή κλιμακίου μηχανικών του Τ.Α.Σ. Κοζάνης, τον κ. Ταμήλο, τους Αντιδημάρχους Πύλης κ.κ. Κρούπη και Τόλια καθώς και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Ρομπιέ.