Μάχη σε όλα τα μέτωπα – Ολοκληρώνεται το σχέδιο των έξι μεταρρυθμίσεων

Ολοκληρώνεται το σχέδιο των έξι μεταρρυθμίσεων. Προχωρεί η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού για να προχωρήσει η συμφωνία και να αρθούν τα εμπόδια χρηματοδότησης. Μήνυμα Τσίπρα σε ΕΚΤ και Στουρνάρα. Αναζητούνται και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Πολυμέτωπη μάχη δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται το σχέδιο με τις έξι μεταρρυθμίσεις, το οποίο θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Ο πρωθυπουργός θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να υποστηριχθεί το ελληνικό σχέδιο και να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας με άρση των εμποδίων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και τους εταίρους.

Μήνυμα προς την ΕΚΤ και τον διοικητή της ΤτΕ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Γιάννη Στουρνάρα ενόψει της σημερινής συνόδου της Τράπεζας στην Κύπρο.

Το σχέδιο με τις έξι μεταρρυθμίσεις

Όπως αναφέρεται σε ανεπίσημη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

1 & 2) Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3)  Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4)  Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης 

5) Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6) Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές. 

Πηγή: Left. gr