Λικέρ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ :

Τη φλούδα ( χωρις το λευκο ) απο 10 πορτοκάλια

500 γρ. ρακί χωρις γλυκάνισο ή βότκα

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες απο το πορτοκάλι με το εργαλείο που έχουμε για τις πατάτες. Βαζουμε τις φλούδες (απο το πορτοκάλι) σε ενα βάζο και ριχνουμε το ποτό. Αφηνουμε για 10 ημέρες σε σκοτεινό μέρος ή στο ψυγειο. Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φλούδες και ρίχνουμε το σιρόπι στο ποτό. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Καρεκλά.