Λικέρ μήλο – κανέλα

Υλικά :

5-6 μήλα
1/2 – 1 λίτρο λευκό κρασί

1/2 λίτρο ρακί
5-6 ξύλα κανέλας
5-6 γαρύφαλα

1 μοσχοκάρυδο

1 φύλλο αμπαρόριζας ή 2 βανίλιες
1 κιλό ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα αποστειρωμένο βάζω ρίχνω τα μισά μήλα (χωρίς να τα καθαρίζω) και τα ποτά και τα αφήνω για 5-6 ημέρες. Μετά βράζω σε κατσαρόλα το νερό, τα μπαχαρικά , την ζαχαρη και τα υπόλοιπα μήλα κομμένα στα τέσσερα για περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα και να βγάλουν τα μπαχαρικά του , όταν κρυώσει το ενώνω με τα ποτά και αφήνω σε σκοτεινό μέρος περίπου 10 ημέρες.  Σουρώνω μόνο όσο ποτό είναι να σερβίρουμε.

Σημείωση: Όσο μένει φρούτο μέσα τόσο καλύτερο γίνετε.

 Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αναστασία Σιώπη.