Λικέρ κάστανο

Υλικά:

1 λίτρο κονιάκ
1kg κάστανα
2 1/2 φλυτζ. καστανή  ζαχαρη
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλλα
2-3 γαρούφαλλα
1 φλυτζάνι νερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα για 20′ (ενώ τα έχουμε χαράξει στη μέση, για να ξεφλουδίζονται εύκολα), τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το κονιάκ τη μισή ζαχαρη, τη κανέλλα κ τα γαρυφαλλα.τα αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες (μέχρι να λιώσει η ζαχαρη). Μετα από 20 ημέρες χωρίζουμε το αλκοόλ από τα κάστανα και τα μπαχαρικά και βράζουμε τα κάστανα με το νερο, την υπόλοιπη ζαχαρη και τα μπαχαρικά για 20′. Αφού κρυώσει το σιρόπι το ενώνουμε με το αλκοόλ, αλλά επειδή κάνει ίζημα το λικέρ το σουρώνουμε με μια γάζα για να γίνει πιο διαυγές.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αναστασία Σιοπίδου.