TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λιγκουίνι με μπρόκολο και ντοματίνια

Ιαν 19, 2016
in Μαγειρική
Λιγκουίνι με μπρόκολο και ντοματίνια
Share on FacebookShare on Twitter

Μπρόκολο… Το χειμωνιάτικο πράσινο λαχανικό που έχει προσελκύσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών διεθνώς, λόγω της πολλαπλούς ωφέλιμης δράσης του στην υγεία.

Ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Είναι το λαχανικό που έχει μελετηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό, λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών ιδιοτήτων του. Αξίζει λοιπόν να το εντάξουμε στη διατροφή μας με όποιον τρόπο μπορούμε Σήμερα πιστεύω ότι θα σας δώσω την καλύτερη ιδέα. Πως να εντάξουμε το μπρόκολο στη ζωή μας; Με ένα τρόπο που θα μας κάνει να το αγαπήσουμε, αν όχι να το φάμε τουλάχιστον με ευχαρίστηση. Θα φτιάξουμε το αγαπημένο σε όλους λιγκουίνι με ντοματίνια και γιατί όχι, ας προσθέσουμε και λίγες φουντίτσες μπρόκολο. Το μπρόκολο θα το βράσουμε για λίγα λεπτά σε λίγο ζωμό θαλασσινών για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. (ένα μπολάκι τρυφερά κομματάκια μπρόκολου),
60 ml ζωμό θαλασσινών,
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
1 πιπεριά τσίλι,
7-8 . ντοματίνια,
1 μεγάλη κ .σ. βούτυρο,
200 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι
4-5 κ .σ. ελαιόλαδο,
αλάτι-πιπέρι,
ένα κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τα τρυφερά κομμάτια του. Τα πλένουμε πολύ καλά . Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ζωμό και τα κομματάκια από το μπρόκολο και το σκόρδο Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσει λίγο το μπρόκολο και να μειωθεί στο ελάχιστο ο ζωμός. (χρησιμοποιώ ζωμό από γαρίδες). Ρίχνουμε και την πιπερίτσα τσίλι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό (προσέχουμε μην μας καεί το σκόρδο), προσθέτουμε τα ντοματίνια, που τα έχουμε ήδη κόψει στη μέση, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο το σέλερι Αλατίζουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη να ψηθούν τα λαχανικά μας ρίχνοντας και τα υπόλοιπα 20 ml ζωμό. Συγχρόνως βράζουμε το λιγκουίνι al dente. Μόλις είναι έτοιμο το λιγκουίνι μας το ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει 1—2 βράσεις κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο Ανακατεύουμε ελαφρά να μην λιώσουν τα λαχανικά μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σφοδρή χιονόπτωση στα Τρίκαλα;Αναμένουμε να δούμε αν θα πέσουν μέσα οι προβλέψεις

Σφοδρή χιονόπτωση στα Τρίκαλα;Αναμένουμε να δούμε αν θα πέσουν μέσα οι προβλέψεις

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1947 σημειώνεται το ναυάγιο του «Χειμάρρα»

Σαν σήμερα το 1947 σημειώνεται το ναυάγιο του «Χειμάρρα»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd