TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λευκή τούρτα Κωκ

Σεπ 23, 2015
in Μαγειρική
Τούρτα Κωκ
Share on FacebookShare on Twitter

Μια συνταγή…2 τούρτες!!! ”Τούρτα Κωκ” και ”Τούρτα λευκή” με το ιδιο παντεσπάνι και την ίδια κρέμα!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)

1 κούπα αλεύρι (100γρ.)

50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο τύπου Λούρπακ

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 κ.γ μπέικιν

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.  Κοσκινίζω το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.  Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Τέλος ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.  Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 22 εκ.στρωμένο με λαδόκολλα (δεν βουτυρώνω) και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περιπου το τσεκαρω. Α φου κρυωσει καλά το χωριζω σε 2 δίσκους. 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 βανίλια

1 κ.σ χυμο λεμονιού

Εκτέλεση για το σιρόπι :

-Βράζω 1 λεπτο μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ :

 1 λίτρο γάλα φρέσκο

80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)

120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη

3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)

1 βανίλια

Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής :

-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ : 

100 γρ.σοκολατα μαύρη

100 γρ.σοκολατα γάλακτος

80 γρ.γάλα φρέσκο

1 κ.σ μαργαρίνη

Εκτέλεση για την γκαναζ σοκολάτας :

-Ανακατεύω όλα τα υλικα σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφηνω να κρυωσει καλα και να πήξει .

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ : 

-Βάζω σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω με όσο σιρόπι θέλω στρώνω όλη την κρέμα και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο.Σιροπιάζω ξάνα και βάζω το κωκ στο ψυγειο να παγωσει 1 ώρα.Καλυπτω με την γκαναζ σοκολάτας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να κάνω 2 τουρτίτσες με την ίδια συνταγή,μοίρασα το μίγμα για το παντεσπάνι σε 2 μικρά στρογγυλά ταψάκια 16 εκ. το καθένα,τα χωρισα σε 4 δίσκους, μοίρασα την κρέμα,και στην τούρτα κωκ έβαλα ”ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ” και την λευκη τούρτα την κάλυψα με ΓΚΑΡΝΙ ΣΑΝΤΙΓΙ” και πασπάλισα με ”ΚΑΝΕΛΑ”. Είναι υπέροχες και οι δύο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Οικογενειακό ιστορικό: Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος του στη διάγνωση

Οικογενειακό ιστορικό: Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος του στη διάγνωση

Δεν πρέπει να τρώτε μαϊντανό αν…

Δεν πρέπει να τρώτε μαϊντανό αν...

14χρονος βγάζει 1.500 δολ. την ημέρα τρώγοντας online

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd