Λειτουργία ΚΔΑΠ σε 6 σχολεία προωθεί ο  Δήμος Τρικκαίων

Την επέκταση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) σε 6 σχολεία εξετάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο αυτό θα παραχωρηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις από τις 4 ως τις 9 το απόγευμα. Τα σχολεία που προτείνονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής Ζωής» είναι το 1ο, το 2ο, το 10ο, το 16ο,  το Δ.Σ. Κεφαλόβρυσου και το Δ.Σ. Παλαιοπύργου.

Στα συγκεκριμένα σχολεία θα λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του σχολείου και ειδικότερα από τις 4 ως τις 9. Σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται η παραχώρηση των σχολικών μονάδων σε ώρες που δεν παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου για διάφορες δραστηριότητες όπως είναι μουσική, θεατρικό παιχνίδι, χορός, αθλοπαιδειές, πολιτιστικά κ.α.

Το θέμα τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη. Κατά τη συζήτησή του πάντως στην Επιτροπή Παιδείας έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τόσο από την κ. Βάσω Κάκλα όσο κι από τον Γιώργο Καΐκη. Επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν ως προς την όλη οργάνωση του εγχειρήματος.

Εκείνο που επισήμανε η κ. Κάκλα είναι ότι το όλο εγχείρημα θα πρέπει να υλοποιηθεί υπό όρους και προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να μην υπάρχουν αποκλεισμοί παιδιών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει καλή οργάνωση ώστε η λειτουργία των ΚΔΑΠ να μην παρακωλύει τη λειτουργία των σχολείων.

Πάντως, στόχος του Δήμου είναι η αύξηση της δυναμικότητας των τριών υφιστάμενων ΚΔΑΠ, από 300 παιδιά σε 1850 παιδιά η οποία είναι δυνατή, όπως υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή, με τη μετεγκατάσταση σε σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.