Λαζάνια Μοστατσιολι

Υλικά :

1 πακέτο λαζάνια

Μοσχαρίσιο κιμά 800gr

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Λίγο λάδι για το τσιγαρισμα

1 μικρό ποτήρι κρασί

αλάτι

πιπέρι για τη γεύση

2 ντομάτες σε κύβους

1 κονσέρβα (6 ουγγιές) πάστα ντομάτας

1 ποτήρι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ( αυτή θα χρησιμοποιείτε κυρίως στις στρώσεις )

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° . Βράζουμε τα λαζάνια al dente , τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ , σε μια μεγάλη κατσαρόλα , τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι κόκκινο . Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ενα λεπάκι ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί . Ανακατεύουμε τις ντομάτες , το νερό και την πάστα , αλάτι, ζάχαρη , πιπέρι , καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης . Αφήνουμε να πάρει βράση . Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί. Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια σε ένα (ελαφρά λαδωμένο) ταψί . Ρίχνουμε σιγά σιγά τον κιμά ομοιόμορφα , πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με ( λιγότερο) τυρί παρμεζάνα . Ξαναστρώνουμε με λαζάνια και πάλι , και στη συνέχεια με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά . Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και (λιγότερη) παρμεζάνα . Τέλος τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί . Ψήνουμε 30-35 λεπτά ή μέχρι να να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε. 10-12 μερίδες .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Αλεξάνδρα Λαβίδα.