Λαγάνα

Υλικά

750 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκάνισο (προαιρετικά)
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που κάνουμε και το απλό ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολα, πιέζουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Κάνουμε μικρά βαθουλώματα με τα δάκτυλά μας και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μισή ωρίτσα λίγο να δέσει και να φουσκώσει (δε θέλει πολύ φούσκωμα).
Στη συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό ή λαδάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 175, για 30 λεπτά περίπου.