Λήστεψαν 83χρονο στο Μουζάκι

Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη στα όρια του νομού Άρτας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος, ο οποίος, μαζί με 30χρονο συνεργό που αναζητείται, λήστεψαν ηλικιωμένο, στο Μουζάκι, αποσπώντας το ποσό των 1650 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, αφού προηγουμένως τον έριξαν στο πάτωμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 50χρονος μαζί με 30χρονο ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο σπίτι του 83χρονου άνδρα, στο Μουζάκι. Εκεί, κατά τη διαδικασία πώλησης ειδών, αφού τον έριξαν στο έδαφος προξενώντας του απλή σωματική βλάβη, αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των (1.650) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο κατόπιν άμεσης και κατάλληλης ενημέρωσης από το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Άρτας, ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού από την κατοχή του 50χρονου, το οποίο και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του συνεχίζονται.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.