Κυνηγώντας τον… Πίκατσου στα Τρίκαλα-Εξαιρετικά δημοφιλής η εφαρμογή Pokemon Go

Εάν νομίζαμε ότι τα Τρίκαλα θα αποτελούσαν την εξαίρεση και οι Τρικαλινοί έφηβοι θα έκαναν βαρκάδα στο Ληθαίο ή ποδηλατάδα στον (ανύπαρκτο κατά ένα μεγάλο μέρος ποδηλατόδρομο) τότε κάναμε λάθος. Οι Τρικαλινοί ακολουθούν τους ρυθμούς και τις τάσεις της εποχής που τους θέλουν «in fasion» όντας κυνηγοί Πόκεμον. Οι φαν της νέας εφαρμογής Pokemon Go άρχισαν την αναζήτηση και στα Τρίκαλα με στόχο να πετύχουν το υψηλότερο σκορ.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Δεκάδες  νέοι και νέες βγαίνουν στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να «συλλάβουν» πολύχρωμα τερατάκια. Έφηβοι αλλά και νέοι  ηλικίας 20-25 ετών να έχουν παραδοθεί στη φρενίτιδα του Pokemon Go. Το παιχνίδι, που έχει τρελάνει όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει και στα Τρίκαλα πολλούς φανατικούς θαυμαστές που με μοναδικό εργαλείο ένα έξυπνο κινητό αναζητούν εικονικά πλάσματα σε πάρκα και πλατείες.

Για όσους δεν γνωρίζουν

Μιλάμε για το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνα κινητά, το Pokemon Go. Βασικός κανόνας του θέλει τους παίκτες να κυνηγούν – κάποιες φορές επιβάλλεται το τρέξιμο – τα εικονικά πλασματάκια στον πραγματικό κόσμο μέσα από τις οθόνες των κινητών τους μαζεύοντας πόντους.

«Τρέχα να τα πιάσουμε»

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε μία παρέα παιδιών που πέρασαν μπροστά μου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της πόλης. “Είναι τρία στην πλατεία. Τρέχα να τα βρούμε” έλεγαν το ένα στο άλλο και πριν προλάβω να… στήσω αυτί έφυγαν τρέχοντας. Λίγο μετά τα συνάντησα και πάλι μπροστά στο άγαλμα του Σαράφη να πανηγυρίζουν γιατί το ένα εξ αυτών είχε καταφέρει να πιάσει ένα από αυτά τα χαριτωμένα πλασματάκια (που έβλεπα φανατικά οφείλω να ομολογήσω σε παιδική ηλικία παρακολουθώντας παιδικά).

Γιατί είναι δημοφιλή

Σύμφωνα με ειδικούς ένα από τα στοιχεία που καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή τα Pokemon είναι το πρωτοποριακό στοιχείο της επαυξημένης διαδραστικότητας. Μέσω του Διαδικτύου ο χρήστης συνδέεται με GPS και χρησιμοποιεί τη θέση του παίχτη στον πραγματικό κόσμο. Οσο περπατά είναι πιθανό ο χαρακτήρας του στο παιχνίδι να συναντήσει Ρokemon.  Η δημοφιλία του, κυρίως, σε νεαρές ηλικίες οφείλεται επίσης στο ότι οι περισσότεροι που παίζουν είναι η γενιά του 2000. Η γενιά δηλαδή που ασχολιόταν με τον Πίκατσου και τα άλλα Πόκεμον στο ηλεκτρονικό παιχνίδι.