Κρουασάν μαστίχας με γέμιση πραλίνα και μπανάνα

Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός απο μαστίχα,σοκολάτα και μπανάνα;

Υλικά:

Ζύμη

200ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. βούτυρο παγωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλια τής σούπας μέλι

2 φακελάκια ξερή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις

χλιαρό νερό οσο πάρει το ζυμάρι(περίπου 1φλυτζάνι τσαγιού)θα δείτε στο ζύμωμα

Γέμιση

πραλινα φουντουκιου

μπανάνα

μαρμελάδα (προεραιτικα)

Εκτέλεση :

Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα στερεά υλικά μαζί με την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών και απλώνουμε πάνω την γέμιση και τυλίγουμε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάντα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 20 λεπτά.Την συνταγή σάς την δείχνω βήμα προς βήμα. Δείτε τής εικόνες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.