Κριθαράκι με μοσχαράκι και φέτα

Υλικά :

  • 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
1) Βάζω τους κύβους του κρέατος σε κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μια βράση και ξεπλένω το κρέας.
2) Βάζω το λάδι να κάψει και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγο.
3) Προσθέτω το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι
4) και τα ντοματάκια.
5) Προσθέτω νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας μου και το αφήνω να ψηθεί έως ότου μαλακώσει.
6) 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο συμπληρώνω 7 περίπου ποτήρια νερό, ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι (ανάλογα τα γούστα) και αφήνω να πάρει βράση.
7) Μόλις πάρει βράση ρίχνω το κριθαράκι και ανακατεύω καλά έως ότου ψηθεί και πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.
8) Σερβίρω ζεστό και πασπαλίζω με τριμμένη φέτα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Ελένη Καϊμά.