TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κρεατόπιτα με πράσο και τυρί φέτα

Ιαν 1, 2016
in Μαγειρική
Κρεατόπιτα με πράσο και τυρί φέτα
Share on FacebookShare on Twitter

Μια από τις παραδοσιακές μας πίτες που παντρεύει τη χοιρινή πανσέτα με το χωριάτικο λουκάνικο τα πράσα και τη χωριάτικη φέτα.  Μια νοστιμότατη κρεατόπιτα, μια ιδιαίτερη γεύση.

ΥΛΙΚΑ :

700 γρ. πανσέτα χοιρινή,

το 1 από τα δύο λουκάνικα από τη συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα. Υφαντής,

3-4 πράσα (το άσπρο τρυφερό μέρος) ψιλοκομμένα,

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

4-5 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

2 φλιτζανάκια του καφέ τραχανά,

500 γρ. φέτα,

200 γρ, γραβιέρα,

4 αυγά,

150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (flora soft),

ελαιόλαδο,

αλάτι,

πιπέρι,

άνιθο ,

μοσχοκάρυδο ,

δυόσμο και

8-10 φύλλα χωριάτικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε πολύ καλά την πανσέτα , την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας απαλά, την αλατίζουμε με ανθό αλατιού και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας. Την τοποθετούμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει καλά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό από το βούτυρο ((flora soft) και ρίχνουμε τα κομματάκια της πανσέτας και το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις σωταριστούν καλά και το ξερό κρεμμύδι μας και τα χλωρά κρεμμυδάκια ρίχνουμε τον τραχανά και σβήνουμε τη φωτιά μας. Τον ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ,ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ νερό και κατεβάζουμε το τηγάνι τελείως από την εστία. Ρίχνουμε τη φέτα σε τρίμματα, τη γραβιέρα, τα αυγά το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τον άνιθο και το δυόσμο (όσο μας αρέσει) αλατίζουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε άλλη μια φορά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιμένουμε να κρυώσει η γέμιση και η γέμισή μας είναι έτοιμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο από το βούτυρο και άλλο τόσο Ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί το αλείφουμε με το μείγμα από το βούτυρο με το ελαιόλαδο και στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα από το μείγμα που έχουμε φτιάξει (βούτυρο +ελαιόλαδο) έπειτα τη γέμιση σκόρπια, συνεχίζουμε με ένα φύλλο βούτυρο+ ελαιόλαδο πεταχτά και γέμιση πάλι .  Με τον ίδιο τρόπο πάλι κάνουμε έτσι τρεις στρώσεις με γέμιση και στο τέλος βάζουμε 3 φύλλα από πάνω. Κόβουμε τα φύλλα γύρω αλείφουμε πολύ καλά με λάδι τις άκρες Κόβουμε σε κομμάτια την ραντίζουμε με νερό και την και ψήνουμε σε ψήνουμε πάντοτε στις αντιστάσεις και όχι στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ένα ολοκληρωμένο μενού για την ημέρα των Χριστουγέννων με την βοήθεια των φίλων μας

Απλή εντυπωσιακή σαλάτα μαρούλι-ρόκα

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

Στην Κεντρική Πλατεία υποδέχθηκαν το 2016 στα Τρίκαλα-Συνεπείς στο καθιερωμένο ραντεβού εκατοντάδες Τρικαλινοί

Στην Κεντρική Πλατεία υποδέχθηκαν το 2016 στα Τρίκαλα-Συνεπείς στο καθιερωμένο ραντεβού εκατοντάδες Τρικαλινοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd