Κρεατόπιτα βλάχικη

Υλικά για το φύλλο :

2 ποτήρια κρασιού νερό χλιαρό

1 1/2 ποτήρι  λάδι

1 αυγό

λίγο αλάτι

1 1/2 κιλό αλεύρι για πίτες

Υλικά για την γέμιση:

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα μικρά

μισό κιλό χυλοπίτες βρασμένες

λίγο αλάτι

λίγο μαύρο πιπέρι

λάδι

κρέας μοσχαρίσιο ή  πρόβειο βρασμένο κρέας

Εκτέλεση :

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο νερό, ξαναζυμώνουμε για 12-15 λεπτά ακόμη μέχρι η ζύμη να γίνει λεία,απαλή και εύπλαστη. Την αφήνουμε για 1/2 – 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Απλώνουμε πέντε φύλλα .

Ανακατεύουμε το βρασμένο κρέας με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Τοποθετούμε τα πέντε φύλλα μέσα σε λαδωμένο ταψί από πάνω την γέμιση.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία.