Κοχύλες γεμιστές

Υλικά για την σάλτσα :

500 γρ. κιμά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 δόντι σκόρδο

1 κονκασε αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μαϊντανό

λίγη ζάχαρη

λίγο νερό από τα ζυμαρικά

Υλικά για την μπεσαμελ:

1/2 λίτρο γάλα

4 κ.τ.σ. αλεύρι

4 κ.τ.σ. βούτυρο

1 κρόκο αυγού

1/2 κύβο νοστιμιά

λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά )

Εκτέλεση :

Καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε παράλληλα για να μην μας σβολιάσει, ώσπου να πήξει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και τον κύβο νοστιμιάς.  Ζεματάμε τις κοχυλες λίγο, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κρύο νερό, προσέχοντας να μην σπάσουν.  Έπειτα τις γεμίζουμε με κιμά μία μία και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Περιχύνουμε με την μπεσαμελ και ψήνουμε στους 180 ° για 30′ -40′ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμελ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.