Κοτόπουλο με μήλο, πάπρικα και ελιές της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

500 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
5 ελιές εκπυρηνωμένες και κομμένες στη μέση
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδια
μισό πράσο σε ροδέλες
πάπρικα γλυκιά
1 κόκκινο μήλο
1 ζωμό λαχανικών σε μορφή ζελέ
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε κόβοντας τα λαχανικά σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε κατσαρολάκι και λιώνουμε μέσα το ζωμό από κοτόπουλο. Στη συνέχεια βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλο εκεί και κατόπιν προσθέτουμε πάνω σε αυτά πάπρικα, κάρυ, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κρατάμε το ζωμό που έχει περισσέψει.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το στήθος κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.  Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό που χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις ελιές,το πράσο σε ροδέλες(το λευκό μέρος) και το μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα από το κοτόπουλο.
*Σημείωση :  Αν θέλετε , μπορείτε να περάσετε τη σάλτσα από το μούλτι(εγώ την προτιμώ τα υλικά να κρατήσουν τον όγκο τους).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.