Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα

Υλικά για 2 άτομα:

1 σακουλάκι ρύζι μπασματι

1 κ.τ.γλ. βούτυρο φρέσκο

1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο

2-3 πράσινα κρεμμυδάκια

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 κίτρινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

5-6 μπαστουνακια μπρόκολο ή κουνουπίδι (μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε)

αλάτι,

πιπέρι,

μπαχαρικό για Steak

1 δόντι σκόρδο κομμένο στην μέση χωρίς την φυτρα

1 κρέμα γάλακτος 200-250 ml

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ρύζι μας να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε 1 το βούτυρο και το αλάτι κατά τον βρασμό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μας (κομμένο σε μπουκιές).  Μόλις ροδίσει προσθετουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικό και την κρέμα γάλακτος.  Αφηνουμε να μαγειρευτουν μέχρι να δέσει η σάλτσα 5′ περίπου. Σερβίρουμε ζεστό πάντα!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.