Κοτόπουλο και σαλάτα Royal της Έφης

Ζουμερό και γεμάτο γεύση κοτόπουλο με σως φράουλας,μέλι,φρέσκο κρεμμύδι,δενδρολίβανο και σουσάμι.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ :
μέλι
κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι
αλάτι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
Μαρινάρουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ για κοτόπουλο (2 μερίδες):
500 γρμ στήθος κοτόπουλο
10 φράουλες
κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι
μέλι
σουσάμι
3/4 μιας κούπας γάλα
φρέσκο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι,σκόρδο και ρίγανη,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν λιγάκι μέσα στα υγρά τους.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι.  Ρίχνουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικο και λίγο μέλι επάνω στα φιλέτα και τα απλώνουμε την επιφάνειά τους με ένα πινέλο μέσα στο τηγάνι.  Στη συνέχεια πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κοτόπουλου με σουσάμι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι και το ρίχνουμε επάνω στο φιλέτο ώστε να τηγανιστεί και το σουσάμι.  Στη συνέχεια γυρίζουμε τα φιλέτα μέσα στο τηγάνι κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.  Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το οποίο έχουμε κλείσει μέσα σε ένα πουγκάκι με τρυπίτσες (ή ένα κομμάτι τούλι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

ΣΑΛΑΤΑ ROYAL

ΥΛΙΚΑ:
μαρούλι
φράουλες
σταφίδες
πράσινη πιπεριά
μέλι
φιλέ αμυγδάλου
κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι
φέτα
φρέσκο κρεμμύδι
δημητριακά με μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε με τα χέρια το μαρούλι,ώστε να αποφύγουμε την οξείδωση.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το μπαλσάμικο (τις αναλογίες θα τις ρυθμίσει ο καθένας ανάλογα με τα δικά του γούστα)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες, τα δημητριακά , το αμύγδαλο, τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.