TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπουλο και μπασμάτι με λευκή σάλτσα

Σεπ 24, 2015
in Μαγειρική
Κοτόπουλο και μπασμάτι με λευκή σάλτσα
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
200 γκούντα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
1 καρότο
1 κρεμμύδι σκόρδο σε σκόνη
1 ζωμό λαχανικών σε μορφή ζελέ
1 κολοκυθάκι
αλάτι
πιπέρι
ΥΛΙΚΑ για το μπασμάτι:
μια κούπα μπασμάτι
νερό ε
λαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς.Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια/κυβάκια το καρότο και το κολοκυθάκι. Σε βαθύ τηγάνι,σε όχι πολύ δυνατή φωτιά,ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πρώτα το κοτόπουλο και μετά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για μερικά λεπτά,αφήνοντας να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους.Τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στα ζουμάκια αυτά,ζωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Στη συνέχεια,ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμωλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν.Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό,προσέχοντας να μην χάσει την πυκνότητα της η σάλτσα μας. Όταν έχουν πλέον βράσει,ρίχνουμε το ζωμό και το τυρί μας και τα αφήνουμε να λιώσουν,έχοντας σβήσει το μάτι,αλλά με το τηγάνι πάνω σ’αυτό. Για το μπασμάτι.Σε μικρό κατσαρολάκι,ρίχνουμε ελαιόλαδο όση ποσότητα χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος και το καίμε λίγο σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε ανακατεύοντας να πάρει χρώμα.Στη συνέχεις ρίχνουμε 2,5-3 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.Στο τέλος προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το ρύζι,με τη σάλτσα να συνοδεύει και τα δύο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Next Post
Ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα στην είσοδο του ΙΚΑ

Ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα στην είσοδο του ΙΚΑ

Εξασθενούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Δείτε που θα σημειωθούν καταιγίδες

Εξασθενούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Δείτε που θα σημειωθούν καταιγίδες

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Καβάλας

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Καβάλας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd