Κοτόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

Ανοίγουμε 4 φύλλα (μπορούμε να βάλουμε κι έτοιμα αλλά το χειροποίητο φύλλο δίνει γευστικότερο αποτέλεσμα)
4 κούπες στήθος κοτόπουλου βρασμένο
2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (Gouda κ.τ.λ.)
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απόλυτα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι
3 αυγά
2 κούπες μπεσαμέλ
λίγο βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά, τις πιπεριές (κατά προτίμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πράσινη και μια κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά (χτυπημένα) και τη μπεσαμέλ. Σε λαδωμένο ταψάκι-πυρέξ τοποθετούμε τα δύο φύλλα, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του ταψιού και απλώνουμε σε αυτά τη γέμισή μας.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα από τα τοιχία. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Τέλος ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τριμμένο τυρί. Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια (όπως τον μπακλαβά).
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.