TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπιτα με τραχανά

Σεπ 15, 2016
in Μαγειρική
Κοτόπιτα με τραχανά
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για το φύλλο :

500 γρ. αλεύρι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. γλ. αλάτι

250-300 ml χλιαρό νερό

Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

1/2 φλ. ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων

Υλικά για την γέμιση:

2 μπούτια κοτόπουλου

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

200 γρ. φέτα

1 φλ. τραχανά

Αλάτι

πιπέρι

3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

3 αυγά

Εκτέλεση για την γέμιση :

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 4-5 φλ. νερό μαζί με αλάτι. Κρατάμε 3 φλ. από τον ζωμό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, το κατεβάζουμε.  Βάζουμε το κρεμμύδι με το λαδάκι του σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.  Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση για το φύλλο:

Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο εκτός του νερού. Ζυμώνουμε και συγχρόνως προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μίση ώρα και μετά τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες.  Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με νισεστέ και ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας. Λαδώνουμε το φύλλο.  Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από το πρώτο λίγο τσαλακωμένο χωρίς να αφήνουμε να περισσεύει γύρω γύρω.  Ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε όμορφα σ΄όλη την επιφάνεια.  Σκεπάζουμε την γέμιση με τα άλλα δύο φύλλα, λαδώνοντάς τα ανάμεσα.  Κλείνουμε την πίτα γύρω γύρω, φτιάχνοντας κόθρο με το κάτω φύλλο της πίτας που περισσεύει. Χαράζουμε την πίτα.  Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τον ζωμό του κοτόπουλου. Περιχύνουμε την πίτα, την κουνάμε λίγο και την αφήνουμε μισή ώρα για να εισχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού.  Την ψήνουμε στους 190°C μέχρι να ρουφήξει όλο το ζουμάκι και να ροδοκοκκινήσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Νεαρή γυναίκα μεταμόρφωσε ένα χωριό της Λαμίας σε υπέροχο παραμύθι

Νεαρή γυναίκα μεταμόρφωσε ένα χωριό της Λαμίας σε υπέροχο παραμύθι

Σχολικό ημερολόγιο διδακτικού έτους 2016-2017 για τις αργίες

Σχολικό ημερολόγιο διδακτικού έτους 2016-2017 για τις αργίες

Πληρώνουν για να ταφούν ζωντανοί και να ξεπεράσουν τον φόβο του θανάτου

Πληρώνουν για να ταφούν ζωντανοί και να ξεπεράσουν τον φόβο του θανάτου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd