TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπιτα Γιαννιώτικη

Μαρ 17, 2015
in Μαγειρική
Κοτόπιτα Γιαννιώτικη
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

για τα φύλλα

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2-2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Βάζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο, όσο νερό χρειάζεται και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική.

Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 περίπου ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 7 φύλλα με τη βοήθεια νισεστέ και ψήνουμε ένα στη σχάρα του φούρνου.

Βάζουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και το βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγο ζουμί, που θα το βάλουμε όλο στην πίτα.

Το ξεκοκκαλίζουμε και σουρώνουμε το ζουμί. Πατάμε τα κρεμμύδια με το πηρούνι σ’ ένα μπολ και τα αχνίζουμε με το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το κεφαλοτύρι, το ζουμί από το κοτόπουλο, το ρύζι, τα αυγά, αν χρειαστεί αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Η γέμιση πρέπει να είναι μαλακή.

Στη συνέχεια ανοίγουμε 7 φύλλα με τη βοήθεια νισεστέ και ψήνουμε ένα στη σχάρα του φούρνου. Βάζουμε στο ταψί 3 φύλλα λαδωμένα, από πάνω τη μισή γέμιση, μετά το ψημένο φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και κατόπιν τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα.

Αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο, τη χαράσσουμε ελαφρά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C για 50-60 περίπου λεπτά.

Την συνταγή μας την έδωσε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές – Δείτε το πρόγραμμα

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές - Δείτε το πρόγραμμα

Οργή για την υβριστική ανάρτηση για το νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη

Γιάννενα: Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Β. Γιακουμάκη

Νέα κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Γιακουμάκη -Βίντεο δείχνει ομάδα ατόμων να τον ακολουθεί τη μοιραία ημέρα

Νέα κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Γιακουμάκη -Βίντεο δείχνει ομάδα ατόμων να τον ακολουθεί τη μοιραία ημέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd