Κοτοπουλάκι με κάρυ και μουσταρδάτο ρυζάκι

Άλλη μια εκδοχή μπουτάκια με κάρυ. Αυτή την φορά στην κατσαρόλα με ένα υπέροχο μουσταρδάτο πιλαφάκι.

Υλικά:

6 κοπανάκια

1 κρεμμυδι χοντροκομμενο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας κάρυ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

θυμάρι

χυμό από ένα λεμόνι

αλατι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κοπανάκια και τα περνάμε απ το τηγάνι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδι με το σκόρδο και ριχνουμε το κάρυ και το μέλι και τα ανακατεύουμε λιγάκι να βγάλουν τα αρώματα τους στην συνέχεια βάζουμε και τα κοπανάκια και τα υπόλοιπα υλικά μας συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο ριχνουμε τον χυμό λεμονιού και το σβήνουμε.

Πιλάφι μουστάρδατο

Υλικά

1 ποτήρι ρύζι κίτρινο

2 ποτήρια νερό βραστό

1 πιπεριά κίτρινη κυβάκια

1 κρεμμυδι χοντροκομμενο

2 κουταλιές μουστάρδα

2 κουταλιές βούτυρο

αλατι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ριχνουμε το κρεμμυδι να σοκαριστεί. Στην συνέχεια τις πιπερίτσες και τέλος το ρύζι και τα σοτάρουμε. Μόλις είναι αρκετά σοταρισμένα ριχνουμε και την μουστάρδα με το νεράκι το αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά, τότε το σβήνουμε και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας  έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).