TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κολασμένη Σοκολατόπιτα

Απρ 20, 2016
in Μαγειρική
Κολασμένη Σοκολατόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Η πιο ”Κολασμένη Σοκολατόπιτα”…
Σιροπιασμένη από πάνω μεχρι κάτω, καθόλου λιγωτική και καλυμένη με γκανάζ σοκολάτας…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιαλυτο σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αλευρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύδι
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
1 γεματη κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ριχνουμε ολα τα υλικα για το κέηκ σε ένα μπολ και με μιξερ χειρος τα χτυπαμε για 2 λεπτά ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.  Βουτυρωνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ριχνουμε μεσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτα περίπου. Το σιρόπι το βραζουμε 6-8 λεπτά.  Σιροπιαζουμε ζεστο κεικ και ζεστό το σιροπι και οταν κρυωσουν και τα δυο τοτε ριχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύμματα 1-2 λεπτά.  Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα.  Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος.
Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα.
Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.  Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω.
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κουλουράκια πορτοκαλιού (νηστίσιμα)

Κουλουράκια πορτοκαλιού (νηστίσιμα)

Ο σταφυλόκοκκος χτυπά παιδιά – Σε ποιους νομούς θερίζει

Ο σταφυλόκοκκος χτυπά παιδιά – Σε ποιους νομούς θερίζει

7 οφέλη για τα μωρά που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια

7 οφέλη για τα μωρά που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd