Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Πύλης

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η λειτουργία του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο Πύλης.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, βρίσκονται στο τέλος και ο χώρος του πρώην ΚΑΠΗ Πύλης, δίπλα στο Κ.Ε.Π. του Δήμου, διαμορφώνεται αναλόγως ούτως ώστε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση του, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Πύλης για την ανάπτυξη της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Στόχος είναι η εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού , την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο την συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων κατοίκων.

Τα παρεχόμενα είδη του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες από επιχειρηματίες, προμηθευτές, άτομα, οργανωμένους φορείς, σχολεία, κ.λ.π.

Αρμόδιος για την λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχει οριστεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού Στέφανος Καλαμαράς Παιδείας και Τουρισμού, συνεργαζόμενος με το γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύλης με υπεύθυνη την δημοτική υπάλληλο την Φανή Μαρκαντά.