«Κληρώνει» για τον Συμπαραστάτη του Δημότη-Η επιλογή του θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την ερχόμενη Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Το 7ο και τελευταίο θέμα που αφορά στην επιλογή του Συμπαραστάτη αποτελεί και το σημαντικότερο της ημερήσιας διάταξης.
Αν και μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μία μόνο αίτηση, εντούτοις το ενδιαφέρον δεν είναι μικρό. Απλά οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να εξαντλήσουν το περιθώριο προκειμένου να καταθέσουν αίτηση. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία εκπνέει στις 24 Φεβρουαρίου κι από την πλευρά της ομάδας Παπαστεργίου φαίνεται να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου επί δημαρχίας Λάππα Βασίλη Τσιάνα. Στον αντίποδα η ομάδα Λάππα θα προτείνει την πρώην δημοτική σύμβουλο Βούλα Βότσιου. Τσιάνας και Βότσιου θα «αναμετρηθούν» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη θέση θα επιλεγεί πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους κι εμπειρίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και θα λαμβάνει ισόποση αντιμισθία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 24 Φεβρουαρίου στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr, στην ενότητα «Ανακοινώσεις».
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος όσων προσφεύγουν με στοιχεία για θέματα που τους απασχολούν. «Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τη μία πλευρά της ενίσχυσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Η δεύτερη, είναι η οργάνωση και υλοποίηση των δομών που με ηλεκτρονικό και άλλους τρόπους, θα συνδράμουν στην ουσιαστική απάντηση σε ερωτήματα – παράπονα των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων.

Τα θέματα

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν το Σώμα είναι τα ακόλουθα:
Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών

1. Λήψη απόφασης για την υπογραφή συμβολαίων εκποίησης οικοπέδων που βρίσκονται στην τοπική Κοινότητα Μεγάλου Κεφαλόβρυσου του Δήμου Τρικκαίων.

Δ/νσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

2. Εξέταση της υπ’ αριθμ. 13908/7-3-2014 αίτησης του κ. Βασιλείου Κουκορλή, σχετικά με μεταβίβαση του ακινήτου του με ΚΑΕΚ 451302907010 στον Δήμο Τρικκαίων, έναντι χρηματικής αποζημίωσης, στη θέση πλατείας Βουβής Τρικάλων.
3. Εξέταση των υπ’ αριθμ. 53056/27-8-2013 και 57350/25-9-2014 αιτήσεων της κ. Αθηνάς Ψαρρή, σχετικά με ανταλλαγή οικοπέδων του Δήμου προς αποζημίωση ρυμοτομούμενων τμημάτων οικοπέδων ιδιοκτησίας της, στη θέση πλατείας Βουβής Τρικάλων.

Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού

4. Τροποποίηση της υπ’αριθ. 55/2015 Α.Δ.Σ. περί παραχώρησης χρήσης των πολιτιστικών χώρων του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.
5. Παραχώρηση χρήσης των πολιτιστικών χώρων του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων

Γενικά
6. Μετακίνηση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στην Αθήνα από 11.02.2015 έως 12.02.2015
7. Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010