Κι… εγένετο ζωντανή φάτνη στη Φαρκαδόνα

Στη Φαρκαδόνα χτύπησε απόψε η καρδιά των Χριστουγέννων. Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις έναρξης της λειτουργίας της ζωντανής φάτνης.
…Κι εγένετο ζωντανή φάτνη λοιπόν στη Φαρκαδόνα και οι εντυπώσεις δεν ήταν καθόλου αρνητικές για μία εκδήλωση που από τη σύλληψη της ιδέας της ακόμη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι κόσμος παρακολούθησε, παρά το κρύο, την αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού με χριστουγεννιάτικη διάθεση, άλλωστε το κλίμα ήταν από μόνο του χριστουγεννιάτικο. Η αναπαράσταση, ο στολισμός, ο πολύς κόσμος που προσήλθε έκανε το Δήμαρχο Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη να αισθάνεται ακόμη πιο σίγουρος για μία επιλογή που ανέλαβε όλο το βάρος της ευθύνης της.

Στην έναρξη της ζωντανής φάτνης έδωσαν μεταξύ άλλων το παρόν, οι βουλευτές Βλαχογιάννης και Ταμήλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θ. Λιούτας, ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκος, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Καλαμπάκας κ.κ. Παπαστεργίου και Σινανης, ο πρόεδρος της e-trikala κ. Ρόμπος και πολλοί άλλοι.

Η αναπαράσταση

Η ζωντανή φάτνη, σύμφωνα με το Δήμο Φαρκαδόνας, είναι μοναδική και μεγαλοπρεπής για τον Ελλαδικό χώρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, η αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού θα γίνεται από τις 10.30 -13.30 και από τις 17.30 έως 20.30.

“Xριστούγεννα σαν άλλοτε! Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε το δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το θείο βρέφος γεννήθηκε…έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι κατανυκτικές στιγμές της Γέννησης ζωντανεύουν με έναν τρόπο διαφορετικό μπροστά στα μάτια μας. Ο Δήμος Φαρκαδόνας υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα, με πολύ σεβασμό στους επισκέπτες του, στην μεγαλύτερη ζωντανή φάτνη που έγινε ποτέ. Πραγματικά Χριστούγεννα στη Φαρκαδόνα” αναφέρεται σε σχετικό έντυπο του Δήμου Φαρκαδόνας όπου υπογραμμίζεται και η μικρή απόσταση που υπάρχει από το Μύλο των Ξωτικών.