Κερδισμένοι και χαμένοι συγκριτικά με τον Ιανουάριο

Πολλές οι ερμηνείες των εκλογικών αποτελεσμάτων, ωστόσο εκείνο που θα σταθούμε, είναι τα συγκριτικά αποτελέσματα, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Άλλωστε, αυτά τα αναλυτικά στοιχεία, αποτελούν σημείο που θα σταθούν τα επιτελεία των κομμάτων, προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα για τις αυξομειώσεις στην εκλογική τους δύναμη.

Απώλειες σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ

Όπως λοιπόν προκύπτει στο Νομό Τρικάλων, και μετά την τελική καταμέτρηση, στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν απώλειες. Στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 28.736 ψήφους ενώ τον Ιανουάριο είχε 32.631 ψήφους. Υπάρχει μια απώλεια σε ποσοστό 0,38%. Στη Νέα Δημοκρατία, επίσης καταγράφηκαν απώλειες, σε σχέση με τον Ιανουάριο. Για την ακρίβεια χθες, το κόμμα κατάφερε να συγκεντρώσει 24.767 ψήφους, ενώ πριν από 7 και κάτι μήνες, είχε στην εκλογική της δύναμη 29.419 ψηφοφόρους. Καταγράφεται απώλεια 1,76%. Απώλειες όμως εκλογικής δύναμης καταγράφεται και στο Ποτάμι. Το κόμμα είχε κάνει την εμφάνιση του πρώτη φορά στις εκλογές που έγιναν στις αρχές του χρόνου συγκεντρώνοντας στα Τρίκαλα 3660 ψήφους, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της, καθώς οι ψήφοι μειώθηκαν σε 2448, δηλαδή σε ποσοστό 1,01%.

Κερδισμένοι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή

Από εκεί και πέρα, η συνεργασία που έγινε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανέβασε τα ποσοστά στήριξης στο πάλαι ποτέ κυβερνών κόμμα. Για την ακρίβεια, στις προηγούμενες εκλογές, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε συγκεντρώσει 3665 ψήφους, ενώ χθες συγκέντρωσε 5901, ανεβάζοντας την εκλογική της δύναμη σε ποσοστό 3,29%. Όσο για τη Χρυσή Αυγή, τον Ιανουάριο, είχε συγκεντρώσει 4186 ψήφους και χθες αύξησε την εκλογική της δύναμη σε 4556 ψήφους, έχουντας αύξηση σε ποσοστό 1,03%. Λιγότεροι ψήφοι, μεγαλύτερο ποσοστό στο ΚΚΕ Περίεργα ωστόσο είναι τα δεδομένα για το ΚΚΕ, καθώς το Γενάρη το κόμμα συγκέντρωσε, σε τοπικό επίπεδο, 6112 ψήφους, ενώ χθες μόλις 5.713 ψήφους. Και ενώ αυτό πρακτικά σημαίνει μείωση της εκλογικής δύναμης, το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 0.34%.