Κεμπάπ πρόβειο στην σούβλα

Υλικά :

  • 3 κιλά πρόβειο (πλευρά και μπροστινό μέρος)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση :

  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας ζυγίσει το πιο παχύ πρόβειο που έχει. Βάλτε τον να το καθαρίσει από το λίπος. Όταν το πρόβειο είναι παχύ σημαίνει ότι ήταν υγειές και δεν είναι πολύ μεγάλο.
  2. Μερικές ώρες πριν βάλτε το κρέας μαζί με  τα μπαχαρικά.
  3. Περιχύστε με λάδι και ανακατέψτε καλά.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο.
  5. Τώρα προσέξτε πως ψήνεται. Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα τοποθετούμε όχι ακριβώς από κάτω αλλά ακριβώς δίπλα κατά μήκος. Περνάμε το κρέας στην σούβλα. Την τοποθετούμε σε απόσταση 30 εκ. από την φωτιά. Την αφήνουμε μέχρι το κρέας να “ιδρώσει”, να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Μόλις γίνει αυτό (σε περίπου 20 λεπτά) το κατεβάζουμε όσο πιο κοντά στην φωτιά μπορούμε. Καλό είναι σε απόσταση 1 με 2 εκ. Όλοι θα νομίζουν ότι θα το κάψετε αλλά δεν πρόκειται να καεί καθώς λιπαίνεται συνέχεια από τα υγρά του. Έτσι θα δημιουργήσετε μιά υπέροχη κρούστα και το κρέας θα “αναγκαστεί” να βράσει στο ζουμί του.
  6. Θα πρέπει να σας πάρει όχι πανω από 1 1/2 ώρα.

Καλή επιτυχία

 Την συνταγή μας έδωσε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.