Υλικά :
1 φέτα κατσικίσιο τυρί περίπου 150 γρ.
λιγο σουσάμι για το παναρισμα
1 αυγό
λιγο αλεύρι
2 κ.τ.σ. βούτυρο κλαριφιέ
1/2 μάνγκο
2 κ.τ.σ.. μέλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αυγό ελαφρώς χτυπημένο. Σε ένα δεύτερο πιάτο το αλεύρι και σε ένα τρίτο το σουσάμι. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε το τυράκι, αρχικά το περνάμε από το αυγό στην συνέχεια από το αλεύρι, ξανά από το αυγό και τέλος από το σουσάμι. Το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Το βαζουμε στο πιατο και το περιχυνουμε με λιγο μελι.Συνοδευεται άρτια με ένα ντιπ από μάνγκο.
Πως φτιάχνουμε το ντιπ:
Βάζουμε στο μουλτι μισό μάνγκο και 1 κ.τ.σ μέλι. Το χτυπάμε καλά, ώστε να μην έχει κομμάτια και είναι έτοιμο για να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.