Κατερίνα Στεφανίδη: Χάλκινη στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ, κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, ξεπερνώντας τα 4.80 μέτρα στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, με καλύτερο άλμα στα 4.80, πήρε την τρίτη θέση περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4.50, 4.60, 4.70 και 4.80. Στη συνέχεια η Στεφανίδη προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 4.85 και 4.90, δύο ύψη που ξεπέρασαν η δεύτερη της κατάταξης Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και η πρώτη, Τζένιφερ Σουρ, (ΗΠΑ) αντίστοιχα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τη φετινή σεζόν, ανεβαίνοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης.
Σερί επιτυχιών και στόχος οι Ολυμπιακοί
Εξάλλου, η Στεφανίδη είχε… “προειδοποιήσει” τις αντιπάλους της λίγες ημέρες νωρίτερα στο διεθνές meeting της Νέα Υόρκης.
Στο συγκεκριμένο event, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια “πέταξε” στα 4.90 μέτρα, επίδοση που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και τη δεύτερη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Μάλιστα πρόκειται για την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο επί κοτνώ γυναικών. Φυσικά η 26χρονη, είναι και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 4.90 μέτρων!
Με τη νέα της επιτυχία η Κατερίνα επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ένα από τα νέα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού και ότι παράλληλα αποτελεί και μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας  για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
πηγή: http://www.newsbomb.gr/sports/pame-stoihima/story/680041/katerina-stefanidi-xalkini-sto-pagkosmio-kleistoy-stivoy#ixzz43HJGyZvq